Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ne denir

Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ne denir
Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye ne denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye ne denir?
A) İbadet
B) Ahlak
C) Sıla-i rahim
D) İyilik

Cevap : Sıla-i rahim

Akraba olmak, anne ve baba sütü, kanı ve sülbü üzerinden yakınlık oluşması anlamına gelmektedir. Anne tarafı ve baba tarafı olarak bilinen akrabalar amca, dayı, teyze, hala ve bunların çocukları olarak meydana gelmektedir. İnsanlar akrabalık ilişkilerinde yakınlık tesis ederek bir ve beraber olurlar.

Dinimizde akrabalarla iyi ilişkiler içinde olmaya ve onlarla ilişkileri sürdürmeye sıla-ı rahim denmektedir. Sıla-ı rahim, doğup büyülen, memleket olarak kabul edilen ve akraba olarak bilinen kişilerle yakın ilişkiler içinde olmak, onları ziyaret etmek, dertlerini paylaşmak, mutluluklarını yaşamak anlamına gelmektedir. Akrabalık toplum huzuru için çok önemlidir.

Kaynak:Eğitim Sistem

380
1019
184
48
49
55
65
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.