Dünya kadınlarının yukarıdaki metinde geçen sözlerini dikkate aldığınızda Atatürk ile ilgili hangi değerlendirmeler

Dünya kadınlarının yukarıdaki metinde geçen sözlerini dikkate aldığınızda Atatürk ile ilgili hangi değerlendirmeler
Dünya kadınlarının yukarıdaki metinde geçen sözlerini dikkate aldığınızda Atatürk ile ilgilihangi değerlendirmelerde bulunabilirsiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk’ün Dünya’daki bütün kadınların saygısını ve sevgisini kazanmış bir lider olduğunu görürüz. Mustafa Kemal Türk kadınını el üstünde tutmuş, onun hem siyaset hem de sosyal hayata katılımını sağlayacak düzenlemeler yapmıştır. Bu da bütün dünyadaki diğer kadınların onu örnek almasını ve ona minnet duymasını sağlamıştır.

Atatürk evrensel bir liderdir. Atatürk’ün kadınlar konusunda yaptığı çalışmalar tüm dünya kadınlarını cesaretlendirmiştir. Atatürk sosyal, siyasi, ekonomik birçok yönden kadınlarla ilgili yenilikler yapmıştır. Medeni kanunla Türk kadınına aile hayatı ve ekonomik hayatla ilgili pek çok hak tanınmıştır. Karma eğitime geçilerek kız çocuklarının da eğitim hakkından yararlanması sağlanmıştır. 1930’lu yıllardan itibaren Türk kadınına siyasi haklar tanınırken Avrupa’daki birçok ülkede henüz kadınlara seçme- seçilme hakları verilmemişti.

1
1
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.