Haçlı Seferleri’nin temelinde hangi unsurlar etkili olmuştur

Haçlı Seferleri’nin temelinde hangi unsurlar etkili olmuştur
Haçlı Seferleri’nin temelinde hangi unsurlar etkili olmuştur konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Batı dünyası Haçlı Seferleri’nin asıl etkeninin dinî unsurlar olduğu kanaatindedir. Halbuki Orta Çağ Avrupa toplumunu bu seferlere zorlayan unsurlar aslında siyasi, sosyal ve ekonomik sebeplerdir. Batılılarca ileri sürülen dinî motif ise sadece itici bir güçtür. Çünkü Haçlı Seferi düşüncesinin ortaya atıldığı
sırada Avrupa’da yıllardan beri süregelen açlık, yoksulluk ve toprak azlığı gibi sıkıntıların doğurduğu kargaşanın yanında ücretli askerlik anlayışı ve kolonizatör bir taşma hareketi de başlamış bulunuyordu. Avrupa toplumu üzerinde en büyük etkiye sahip bulunan kilise hem düzenin bozukluğuna çare arıyor hem de gittikçe artan gücünü Doğu’ya hâkim olmak için kullanmak istiyordu.
Haçlı Seferleri’nin temelinde hangi unsurlar etkili olmuştur? Açıklayınız

Ödev cevabı kısaca : Haçlı Seferleri'nin temelinde, dinî motiflerin ötesinde siyasi, sosyal ve ekonomik nedenler etkili olmuştur. Bu seferler, toprak kazanma, ekonomik fayda elde etme, iç sorunları dışa yönlendirme ve siyasi güç kazanma amaçlarıyla başlatılmıştır. Dinî motivasyonlar ise bu seferlerin itici güçlerinden biri olarak kullanılmıştır, ancak asıl nedenler dünyevi ve pragmatikti.

5
0
5
0
2
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.