Hangisi aile içi görevlerimizden değildir

Hangisi aile içi görevlerimizden değildir
Aşağıdakilerden hangisi aile içi görevlerimizden değildir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Aşağıdakilerden hangisi aile içi görevlerimizden değildir?
A) Anne ve babamıza karşı saygılı davranmak
B) Kardeşlerimize yardımcı olmak
C) Aile büyüklerimizi ziyaret etmek
D) Arkadaşlarımızı ziyaret etmek

Cevap : Arkadaşlarımızı ziyaret etmek

Aile toplumun en küçük yapısıdır. Ailede milli değerler, saygı, kültür, güzel karakter aşılanır. Bir birey önce ailede anne ve baba yani ebeveynleri tarafından eğitilir.

Sadece anne, baba ve kardeşlerden oluşan aileye çekirdek aile; anne, baba, çocuklar ve başka akrabalar (dede, anneanne v.b) varsa geniş ailedir.

Şimdi sorumuza geçelim.

A) Anne ve babamıza karşı saygılı davranmak

Aile içerisinde mutluluk en önemli faktördür. O mutluluk ise önce bireylerin birbirine saygı göstermesi ise, sonra da görevlerin yerine getirilmesi ile başlar.

Saygı her toplumda olduğu gibi ailede de çok önemlidir. Sadece çocuklar büyüklere değil; büyükler de küçüklere saygı göstermelidir.

B) Kardeşlerimize yardımcı olmak

Yardımlaşma bşr toplumun gücünü ve bireylerin birbirine karşı güvenini arttırır. Ailede de anne, baba ve çocuklar arasında yardımlaşma ailenin birbirine daha çok kenetlenmesini sağlar.

C) Aile büyüklerimizi ziyaret etmek

Özellikle de bizlerden büyük akrabalarımız ziyaret etmek çok önemlidir. Onları hatırladığımızı, sevdiğimizi ve onlara saygı gösterdiğimizi gösterir.

D) Arkadaşlarımızı ziyaret etmek

Bu madde ise aile içi görevlerden biri değildir.

Kaynak:Eğitim Sistem

108
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.