Kur’an’ın besmelelerle bölünmüş olduğu 114 bölümden her biri

Kur’an’ın besmelelerle bölünmüş olduğu 114 bölümden her biri
Kur’an’ın besmelelerle bölünmüş olduğu 114 bölümden her birine ne denir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Kur’an’ın besmelelerle bölünmüş olduğu 114 bölümden her birine ................. denir.

Cevap : Sure

Sure: Birden fazla ayetin bir araya gelmesiyle oluşan bölümlerdir. Toplamda 114 tane bulunur. En kısası Asr, Nasr ve Kevser iken en uzunu Bakara'dır. 

Sözlükte "yüksek rütbe, mevki, şeref, binanın kısım ve katları" anlamına gelen sûre (çoğulu süver) tefsir ilim dalında başı ve sonu belli, farklı sayıda âyetler içeren Kur'ân'ın bölümlerine denir.

Kur'ân'da 114 sûre vardır. En uzun sûresi 286 âyeti bulunan Bakara, en kısa sûresi de 3 âyeti olan Kevser sûresidir. Sûrelerin bu günkü tertibinin Hz. Peygamber tarafından yapıldığı (tevkîfî) veya sahabenin içtihadı ile veya kısmen Hz. Peygamber tarafından, kısmen de sahabenin içtihadı ile meydana getirildiği şeklinde üç farklı görüş vardır. Her sûrenin bir ismi vardır. Bu gün dünyada mevcut bütün mushaflarda sûrelerin tertibi ve isimleri aynıdır. 

Kaynak:Eğitim Sistem

796
835
805
655
338
370
2353
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.