Kur’an’ın bölünmüş olduğu her yirmi sayfa

Kur’an’ın bölünmüş olduğu her yirmi sayfa
Kur’an’ın bölünmüş olduğu her yirmi sayfa ne olarak adlandırılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Kur’an’ın bölünmüş olduğu her yirmi sayfa ............ olarak adlandırılır.

Cevap : Cüz

Cüz, Sözlükte " parça, pay, hisse ve bölüm" demektir. Istılah'ta Kur'ân'ın otuza bölünmüş parçalarından her birine denir. Bir bütünü oluşturan parçaların her birine cüz denir. Kur'an-ı Kerim'i oluşturan otuz parçanın her birinin adı da cüzdür. Her cüzün başlangıç sayfasında, sayfanın kenarında cüz gülü denilen güle benzer bir işaret vardır. Bu işarette kaçıncı cüz olduğu yine Arap rakamlarıyla yazılıdır.

Her yirmi sayfa bir cüz sayılmış, böylece Kur'ân 30 cüz'e bölünmüştür. Kur'ân'da her cüz, ilk sayfasında cüz 1, cüz 2, diye bir şekil içine yazılarak işâretlenmiştir. Kur'ân-ı cüzlere bölmek, okuma ve ezberleme konusunda kolaylık ve takibi sağlamak amacıyla yapılmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

42
10
27
10
10
19
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.