Mekke’de İslam gelmeden önce yaşanan bilgisizlik ve adaletsizlik dönemine ne denir

Mekke’de İslam gelmeden önce yaşanan bilgisizlik ve adaletsizlik dönemine ne denir
Mekke’de İslam gelmeden önce yaşanan bilgisizlik ve adaletsizlik dönemine ne denir

Soru : Mekke’de İslam gelmeden önce yaşanan bilgisizlik ve adaletsizlik dönemine ………… dönemi denir

Cevap : Cahiliye

Bilgisizlik, gerçeği tanımama. İslam, tam bir aydınlık ve bilgi devri olduğu için, Arabistan'da İslamiyet’in yayılmasından önceki devre, daha dar anlamı ile Hz. İsa’dan sonra peygamberimizin gelmesine kadar geçen zamana "Cahiliye" devri adı verilmiştir.

Cahiliye, insanın Allah’ı gereği gibi tanımaması, ona kulluk etmekten uzaklaşması, onun ilahi hükümlerine değil de kişinin kendi heva ve hevesine uyması, insanların koyduğu emir ve yasaklara, siyasi sistem ve düşüncelere inanmasıdır.

Cahiliye; bir şeyi gerçeği dışında bilmek, anlamak ve buna göre amel etmek damaktır. Bu duruma göre Cahiliye; insanın ve toplumun İslam öncesi ve İslam dışı bir yaşayış biçimiyle yaşaması demektir.Doğru yolun zıddı, ilmin aksi olan, eskiyen ve değişken olan, bölgelere, kavimlere ve anlayışlara göre kurulan her türlü İslam dışı rejimler; cahili sistemler ve hükümlerdir.

Soru : Mekkede İslam gelmeden önce yaşanan bilgisizlik ve adaletsizlik dönemine dönemi denir. Noktalı yere gelecek uygun ifade aşağıdakilerden hangisidir?

A) Arap
B) Cahiliye
C) Bilge
D) Muhacir

Doğru cevap : Cahiliye

Kaynak:Eğitim Sistem

8
1
1
1
1
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.