Peygamber efendimizin hicret esnasında yaptırdığı İslam tarihinde inşa edilen ilk mescit

Peygamber efendimizin hicret esnasında yaptırdığı İslam tarihinde inşa edilen ilk mescit
Peygamber efendimizin hicret esnasında yaptırdığı İslam tarihinde inşa edilen ilk mescit hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Peygamberimiz’in (s.a.v.) hicret esnasında yaptırdığı ve İslam tarihinde kurumsal anlamda ilk mescit kabul edilen cami aşağıdakilerden hangisidir?
A) Kuba Mescidi
B) Mescid-i Nebi
C) Kâbe
D) Mescid-i Aksâ

Cevap : Kuba Mescidi

Hz. Peygamber (s.a.s.)'in Hicret esnâsında binâ ettiği ve içinde ashabıyla birlikte namaz kıldığı, İslâm'da inşa edilmiş ilk mescid. İslâm'ın yükseliş devri arefesinde ve tam anlamıyla bir dönüm noktasında bina edildiği için önemli hatıralar taşır.

Kuba Mescidi hakkında kısa bilgi

  • Medine’ye yaya bir saat uzaklıkta bulunan Kuba köyündedir. 
  • Peygamberimiz Kuba Mescidi’nin bu kutsiyeti sebebiyle Medine’de bulundukları günlerde her Cumartesi, yaya veya binitli olarak oraya gider ve namaz kılardı.
  • Hadis-i Şeriflerinde Allah’dan hakkıyla korkup temizlenerek Kuba Mescidi’nde namaz kılanların bir Umre sevabına erişeceğini beyan etmişlerdir.
  • Hz. Ömer Mescid-i Kuba’yı ziyaret ettiğinde tozunu alır, buraya büyük hürmet gösterirdi.

Kaynak:Eğitim Sistem

273
236
224
135
115
119
111
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.