Peygamberimizin babasıyla ilgili bilgiler

Peygamberimizin babasıyla ilgili bilgiler
Peygamberimizin (s.a.v.) babasıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Soru : Peygamberimizin (s.a.v.) babasıyla ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
A) Ticaretle uğraşırdı.
B) Abdülmuttalip’in en küçük oğluydu.
C) Yirmi beş yaşındayken Medine’de vefat etti.
D) Peygamberimiz (s.a.v.) altı yaşındayken vefat etti.

Cevap : Peygamberimiz (s.a.v.) altı yaşındayken vefat etti.

Künyesi Ebû Kusem, Ebû Muhammed veya Ebû Ahmed’dir (Belâzürî, Ensâbü’l-eşrâf, s. 91). Kaynaklara göre Sâsânî Hükümdarı Nûşirevân’ın saltanatının 24. yılında doğmuştur. Annesi Fâtıma bint Amr’dır.

Abdullah’ın, akranları arasında çok beğenilen yakışıklı bir genç olduğu rivayet edilmektedir. Yüzünde diğer gençlerde bulunmayan bir güzellik ve parlaklık vardı. “Nûr-i Muhammedî” denilen bu nuru evlenene kadar anlında taşımış, evlendikten sonra bu nur Peygamber Efendimiz'in annesi Hz. Amineye geçmiştir. Genç yaşta Hz. Âmine ile evlenmiş ve evlendikten kısa bir süre sonra vefat etmiştir. Hz. Abdullah ile Hz. Âmine’nin Peygamber Efendimiz’den başka çocukları olmamıştır.

Evlendikten bir kaç ay sonra Hz. Peygamber Efendimiz (S.A) doğmadan önce yaklaşık 25 yaşlarında m. 570 veya 571 yılında vefat etmiştir. (bk. ed-Duhâ 93/6). Ticaret maksadıyla yaptığı Şam (Gazze) seyahati dönüşünde hastalanmış ve Medine’de (Yesrib), babasının dayıları olan Adî b. Neccâr oğulları yanında bir ay kadar hasta yattıktan sonra vefat etmiş, orada Nâbiga adlı birine ait evin avlusuna defnedilmiştir. Mescid-i Nebevî’nin Ebû Bekir kapısı hizasında, yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan ve kendisine ait olduğu kabul edilen kabir, mescidin 1976 yılında genişletilmesi sırasında yıkılmıştır.

Kaynak:Eğitim Sistem

161
77
38
10
22
8
54
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.