Peygamberlerin ne gibi görevleri vardır

Peygamberlerin ne gibi görevleri vardır
Peygamberlerin ne gibi görevleri vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberlerin en önemli görevleri arasında Allah'tan almış oldukları emirleri insanlara bildirmektir. İnsanlara emirleri tebliğ eden peygamberler böylece insanları doğru yola sevk ederler. Tanrı'nın emir ve yasaklarını insanlara iletirler. Peygamberlerin bir diğer görevi ise insanlara dine davet etmektir.

Peygamberler kendilerine ilk vahiy indikten sonra dünyada yaşayan herkesi Allah’ın yoluna çağırmakla yükümlüdür. Bu sebeple Allah’ın varlığını ve birliğini kabul ederek, kendilerinin de Allah’ın elçisi olduğunu söylerler.

İnen vahiylere de göre, önce çevresindeki güvenilir kimselere, ardından yaşadıkları toplumun tamamına peygamber olduklarını ilan ederler. Dinlerini açıklar, Allah’ın emir ve yasaklarını duyururlar. Kendilerine katılarak cehennem ateşinden korunabileceklerini buyururlar.

Peygamberler, dinlerini yayarken güzellikle yaparlar. Kimseyi zorlamadan, zor duruma düşürmeden, eğer gerçekten kalpten inanırlarsa onları aralarına katarlar. Bir kimsenin din değiştirmesi için baskı kurmazlar. Dinlerde zorlama yoktur. Bu sebeple her insan istediğini yapmakta özgürdür.

126
4
73
30
12
18
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.