Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir

Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir
Ramazan ayı, dinimizde ve kültürümüzde neden önemlidir, söyleyiniz.

Ramazan ayı öyle bir ay ki anlatılamayan kadar huzurlu, mutlu , yemekleri paylaşan bir aydır. Ramazan ayında Müslümanlar oruç tutar ve neden oruç tutuyoruz diye sorarsak;

- Fakirlerin halini anlamak için.
- Açların halini anlamak için.

Her bir Müslüman kardeşlerimiz onların durumunu anlıyor başta ben olmak üzere. Bunu da belirteyim hani biz onu bunu istiyorum onu sevmiyoruz bu yemeği yap diyoruz ya bu yanlış bir davranıştır. Allah ne verdiyse onu yiyeceğiz yemek seçmemeliyiz.

İslam’da bazı günler ve aylar amellerin yerine gelmesi açısından oldukça önemlidir. İslam dini kişilerin ibadetlerinin yerine getirilmesinde istikrara değer verir. Bazı ibadetler farz olarak yerine getirilmektedir. Farz olan ibadetler, kati olarak yerine getirilmesi gereken Allah’ın emirleri olarak bilinmektedir. Namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek, hacca gitmek bu ibadetler arasında yer almaktadır.

Oruç tutmak, Ramazan ayında farz kılınmıştır. Oruç, insanı kötülüklerden alıkoyar, nefis terbiyesinin gerçekleşmesini sağlar, samimiyeti, sabrı ve tevekkülü ortaya çıkarır. Bu nedenle ramazan ayı, Müslümanlar için hem dini hem kültürel olarak çok önemli bir aydır. Yardımlaşma, paylaşma, dayanışma, samimiyet, sabır ve tevekkül bu ayda ortaya çıkar.

Kaynak:Eğitim Sistem

1057
644
1195
216
217
233
815
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum