Vâkıa suresi, 63-72. ayetlerde Yüce Allah’ın bize yönelttiği sorulara nasıl cevaplar verebiliriz

Vâkıa suresi, 63-72. ayetlerde Yüce Allah’ın bize yönelttiği sorulara nasıl cevaplar verebiliriz
Vâkıa suresi, 63-72. ayetlerde Yüce Allah’ın bize yönelttiği sorulara nasıl cevaplar verebiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

DÜŞÜNELİM

Ektiğiniz tohumu düşündünüz mü?
Onu siz mi bitiriyorsunuz yoksa biz miyiz bitiren?
Dileseydik onu kuru bir çöpe çevirirdik de şaşırır kalırdınız.
İçtiğiniz suyu düşündünüz mü?
Onu buluttan siz mi indirdiniz yoksa biz miyiz indiren?
Dileseydik onu tuzlu yapardık. Şükretmeniz gerekmez mi?
Tutuşturmakta olduğunuz ateşi düşündünüz mü?
Onun ağacını siz mi yarattınız yoksa yaratan biz miyiz?
(Vâkıa suresi, 63-72. ayetler.)

Yukarıdaki ayetlerde Yüce Allah’ın bize yönelttiği sorulara nasıl cevaplar
verebiliriz? Düşününüz.

Tohumun yetişmesinde, Yağmurum yağması, ateşin yanmasında bizim bir etkimiz yoktur. Bu olayları yaratan Allah’tır. Tohum yeterli suyu ve besini alınca yetişir. Bu sorulara yaratan Sensin Allah’ım diye cevap verebiliriz. Gerçek yaratıcı Allah’tır.

Ektiğimiz tohumun yaratıcısı Allah’tır. Tohumun büyüyüp olgunlaşması için gerekenleri de yaratan O’dur. Yeryüzündeki tüm okyanuslar, denizler, göller, akarsular Allah’ın yarattıklarındandır. Yeryüzünde tatlı ve acı sular vardır. Hepsinin de amacı farklıdır. İnsanların yıllar önce icat ettiği ateşi de Allah yaratmıştır. Eğer ateşi hiç yaratmamış olsaydı onu bulmak mümkün olmazdı. Kimse varlığı olmayan bir şeyi bulamaz. Bize her şeyi veren Allah’a (c.c.) şükretmeyi bilmeliyiz.

193
57
550
135
12
22
135
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.