10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 50 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 50 Sıra Senin Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Senin

“Hz. Peygamber ihtiyaç duydukça Kur’an-ı Kerim’deki manası kapalı ayetleri açıklamış, ashabının sorularını cevaplamıştı. Belki Allah Resulü(sav>, akıp giden hayatın canlılığı sayesinde ayetlerin anlaşılmasında Fazla bir sorun yaşanmadığı için her bir ayetin tefsirini yapmamış, ayetlerin anlamını sözlü olarak çevresindekilere paylaşmamıştı. Fakat o, ayetleri tam anlamıyla hayatına aksettirmiş, âdeta yaşayarak tefsir etmişti. İşte bu yüzden Hz. Aişe, Resul-i Ekrem’in ahlakını soran bir kişiye ‘Sen hiç Kur’an okumuyor musun? Onun ahlakı Kur’an’dı.’ (Müslim, Müsâfirîn, 139.) karşılığını vermişti. Neticede Hz. Peygamber’in sîretini ve sünnetini anlamak Kur’an’ı, Kur’an’ı anlamak ise Resulul- lah’ı(sav) tanımak anlamına geliyordu.”
(Hadislerle İslam, C 1, s. 405.)

Metinden yararlanarak aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Hz. Peygamber’in ayetleri âdeta yaşayarak tefsir etmesi ne anlama gelmektedir?
Cevap
: Hz. Peygamber’in ayetleri âdeta yaşayarak tefsir etmesi, onun Kur’an’ı sadece kelimeleriyle değil, aynı zamanda davranışları, yaşam tarzı ve ahlaki örnekliğiyle hayata geçirmesini ifade eder. Yani Hz. Peygamber, Kur’an’ın öğretilerini sadece sözlü olarak açıklamakla kalmamış, aynı zamanda bu öğretileri pratiğe dökerek sahip olduğu ahlaki değerleri yaşamıştır. Bu da onun, Kur’an’ı yaşayarak tefsir ettiği anlamına gelir.

2. Hz. Peygamber’in hayatını bilmenin Kur’an’ı anlamaya katkıları nelerdir?
Cevap
: Hz. Peygamber’in hayatını bilmenin Kur’an’ı anlamaya katkıları çoktur. Onun hayatı, Kur’an’ın öğretilerini nasıl yaşamamız gerektiğini gösteren bir örnek sunar. Kur’an’ın bazı ayetleri belirli bir bağlama veya olaya atıfta bulunduğu için, Hz. Peygamber’in hayatı bu ayetlerin anlaşılmasına yardımcı olur. Ayrıca, Hz. Peygamber’in ahlaki değerleri ve insanlarla ilişkileri, Kur’an’ın öğretilerini pratiğe dökme konusunda rehberlik eder. Dolayısıyla Hz. Peygamber’i tanımak, Kur’an’ı daha derinlemesine anlama ve onun öğretilerini yaşama konusunda büyük bir katkı sağlar.

1
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.