10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Meb Yayınları

10. Sınıf Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53 Cevapları Meb Yayınları
10. Sınıf Meb Yayınları Peygamberimizin Hayatı Ders Kitabı Sayfa 53 Sıra Senin Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Sıra Senin

Müslümanlar ile Mekkeli müşrikler arasında 628 yılında imzalanan Hudeybiye Barış Antlaşmasfnın maddelerinden birisi şöyleydi: “Antlaşmadan sonra Mekkelilerden biri Müslümanlara sığınırsa geri çevrilecek ancak Müslümanlardan biri Mekke’ye geri dönerse iade edilmeyecektir.” Mekke heyetinin sözcüsü olan Süheyl b. Amr’ın yeni Müslüman olmuş oğlu Ebu Cendel, yapılan antlaşmanın hemen akabinde Peygamberi m ize(sav> sığınmıştı. Antlaşma maddesi gereğince o şahsın iade edilecek olması Müslümanları çok üzmüştü. Ancak Allah Resulü(sav), verilen sözün tutulması gerektiği için sahabilerin karşı çıkmasına rağmen Ebu Cendel’i babasına teslim etmiştir.
(İbn Hişâm, es-Sîre, C 3, s. 332-333.)

Bu metne göre Hz. Peygamber’in temsil görevinin önemiyle ilgili düşüncelerinizi paylaşınız.
Cevap
: Hz. Peygamber’in temsil görevi, verilen sözlerin tutulması ve adaletin sağlanması gibi ahlaki sorumlulukları yerine getirme konusundaki kararlılığını gösterir. Bu olay, onun liderlik vasfının ve İslam’ın evrensel ilkelerinin koruyucusu olarak önemini vurgular.

Hz. Peygamber'in Hudeybiye Barış Antlaşması'ndaki tutumu, liderlik anlayışını ve ahlaki değerlere olan bağlılığını ön plana çıkarmaktadır. Verilen sözleri tutma, adaleti sağlama ve insan haklarına saygı gösterme, Peygamberin toplum içinde sosyal adalete verdiği önemi yansıtmaktadır. Bu örnek, Hz. Peygamber'in temsil görevini etkili bir şekilde yerine getirme çabasını ve toplumsal düzenin temellerini adalet ve dürüstlük üzerine kurma çabasını göstermektedir.

6
5
6
5
6
6
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.