1568 Edirne antlaşması maddeleri neler

1568 Edirne antlaşması maddeleri neler
1568 Edirne antlaşması maddeleri neler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kanuni Sultan Süleyman döneminde Avrupa’da gerçekleşen gelişmeler sonrasında Osmanlı Devleti; gelişme gösteren olaylara kayıtsız kalmamıştır.

Erdel beyi ile Habsburg arasında var olan anlaşmazlık; Avrupa genelini ilgilendiren bir durum haline gelmiştir. Erdel Beyi’nin Habsburg topraklarındaki fetih hareketlerinin sonuç vermesi üzerine Kutsal Roma Germen İmparatoru; Osmanlı’dan taleplerde bulunarak; fethedilen toprakların iadesini istedi. Aynı zamanda Osmanlı ile olan barış şartlarını ihlal eden Erdel’e savaş ilan edildi. Böylelikle kanuni Sultan Süleyman’ın 13. ve son seferi olan Zigetvar Seferi başlamış oldu.

Edirne Antlaşması ne zaman, Edirne Antlaşması kimler arasında imzalandı, Edirne Antlaşması maddeleri neler

  • Osmanlı İmparatorluğu’nun Kutsal Roma Cermen İmparatorluğu ile 17 Şubat 1568’de imzaladığı barış antlaşmasıdır.
  • Bu antlaşmayla Zigetvar Savaşıyla başlayan Osmanlı-Avusturya savaşına son verilmiş ve Avusturya’nın elinde tuttuğu Kuzey Macaristan toprakları için ödemekte olduğu 30.000 florin altını ödemeye devam etmesi kararlaştırılmıştır.
  • Avusturya’nın elinde bulundurmuş olduğu Kuzey Macaristan toprakları; yine bu ülkenin elinde kalacaktı.
  • Transilvanya ve Moldova’daki Osmanlı hakimiyeti kabul edildi.
  • Yalnız bu topraklar için Osmanlı Devleti’ne ödemekte olduğu yıllık 30 bin duka altını ödemeyi de sürdürecekti.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.