1926 İzmir Suikasti’ni düzenleyenlerin amaçları nelerdir

1926 İzmir Suikasti’ni düzenleyenlerin amaçları nelerdir
1926 İzmir Suikasti’ni düzenleyenlerin amaçları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnkılapları benimsemeyen ve durumdan çıkarları zarar gören bazı gruplar ortaya çıkmıştı. Mustafa Kemal’e, cumhuriyete ve inkılaplara karşı olan bu kişiler, partinin kapatılmasından sonra faaliyetlerini gizlice yürütmeye başladılar. Amaçlarını gerçekleştirmeleri konusunda önlerinde en büyük engel olarak gördükleri Mustafa Kemal’e suikast düzenlemeyi planladılar.

Dönem içerisinde Mustafa Kemal’i sevmeyen ve yaptıkları yenilikler veya inkılaplarını sevmeyen bu gruplar kendi amaçları doğrultusunda birçok kez karışıklık çıkarmışlardır. Bu dönemde Mustafa Kemal Türk devletinin daha iyi bir süreç içerisinde işlemesi için bazı küçük ya da büyük adımlar atmıştır. Bu adımlar ülkenin tüketici konumundan üretici konumuna geçmesini ve toplumu daha fazla geliştirmeyi amaçlayan inkılaplardı ancak Mustafa Kemal’i sevmeyen ve bununla beraber inkılaplarını da sevmeyen bir grup suikastlar düzenleyerek bu yeniliklere, gelişmelere ve Mustafa Kemal’e engel olmaya çalışmışlardır.

10
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum