7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayınları Sayfa 11 Cevapları

7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayınları Sayfa 11 Cevapları
7. Sınıf Din Kültürü Gün Yayınları Ders Kitabı Sayfa 11 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yukarıdaki şemaya göre melekler ne tür varlıklardır? Arkadaşlarınızla konuşunuz.

Cevap: İnsanların, göremedikleri hâlde var olduğunu kabul ettikleri pek çok şey vardır. Örneğin akıl, ruh, acı, şefkat, merhamet, sevgi bunlardan birkaçıdır. Ses dalgaları, elektrik akımı, hava ve havayı oluşturan gazlar da gözle görülemeyen, ancak var olduğu inkâr da edilemeyen varlıklardandır. Öyleyse bir şeyin varlığına inanmak için onun mutlaka gözle görülmesi ya da diğer duyu organlarıyla algılanması şart değildir.

İslam kültüründe varlıklar âlemi ile ilgili bilinmesi gereken kavramlardan biri gaybdır. Gayb kavramı sözlükte; göz önünde olmayan, gözle görülemeyen, gizli olan anlamlarına gelir. Terim olarak ise akıl ve duyular yoluyla hakkında bilgi edinilemeyen varlık alanı, henüz içinde yaşanılmayan gelecek zaman ve gelecek zaman içinde gerçekleşecek olaylar demektir.

Aşağıdaki varlıklardan gözle görülebilenleri mavi, görülemeyenleri sarı renge boyayınız.

Sarı : Akıl, Merhamet, Sevgi, Ses dalgaları, Ağaç
Mavi: Ay, Güneş, Hayvanlar, Hava, Melek

2
4
2
1
2
2
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.