Âd ve Semûd kavimlerinin ortak özellikleri nelerdir

Âd ve Semûd kavimlerinin ortak özellikleri nelerdir
Âd ve Semûd kavimlerinin ortak özellikleri nelerdir, bu kavimler neden helak edilmişlerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ad ve Semud Kavmi İslamiyet’ten önce ortaya çıkan ve bolluk yüzünden şımarıp helak olan kavimlerdir.

  • İki kavim de Arap kökenlidir.
  • İki kavim de kendilerine verilen nimetler yüzünden şımarıp Allah’a imanı reddetmiştir ve bunun sonucu olarak helak olmuşlardır.
  • İki kavimde de Allah’ın helak etmesinden sonra sadece inananlar hayatta kalmıştır.
  • İki kavim de Arap Yarımadası’nda hüküm sürmüştür.
  • Her iki kavimde bolluk ve refah içinde yaşamışlardır.
  • Her iki kavimde daha sonradan isyan ederek Allah'a şirk etmişlerdir.
  • Her iki kavimde Allah'ın göndermiş olduğu elçilerini dinlememiştir.
  • Her iki kavimde yüce Allah'ın gazabına uğrayarak helak olmuşlardır.

Ad kavminin helaki; Yüce Allah (c.c) Ad kavmine çeşitli bol nimetler ve yüksek binalar vermiştir.Ancak bu kavim, Allah'a isyan etmiş ve şirk etmişlerdir. Bunun sonucunda Allah'ın elçisi Hz. Hud (a.s) onlara mucizeler göstermiş ve Allah'ın birliğine davet etmiştir. Ancak Ad kavmi, Hz. Hud'a kulak vermemiş ve isyanlarında sürdürmüştür. Daha sonra Allah (c.c) onları şiddetli rüzgar ile helak etmiştir.

Semud kavminin helaki: Ad kavminden daha sonra hayatını sürdüren Semud kavmi, bol nimetler içinde yaşamışlardır. Dağları ve taşları oyarak sağlam evler yapmışlardır. Bu kavim, bolluk ve refah içinde uzun ömürlü yaşamışlardır. Ancak süreç içresinde Allah yolundan uzaklaşarak şirke düşmüşlerdi. Allah'ın elçisi Salih (a.s) onları imana, ibadete ve itaate davet etmiştir. Salih (a.s) onlara çeşitli mucizeler gösterdi ve öğütlerde bulundu. Semud kavmi Salih (a.s) inanmayarak kendisini yalanladı. Bu kavim, kendilerine mucize olarak verilen ve dokunmamaları gerektiği söylenilen dişi deveyi öldürdüler. Bu olay ardından Salih (a.s) ve Allah'a inananlar hariç, şiddetli bir gök gürültüsüyle helak olmuşlardır.

17
155
211
18
21
18
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.