Afganistan’ın Millî Mücadele sırasında Türkiye’nin yanında yer almasının nedenleri neler olabilir

Afganistan’ın Millî Mücadele sırasında Türkiye’nin yanında yer almasının nedenleri neler olabilir
Afganistan’ın Millî Mücadele sırasında Türkiye’nin yanında yer almasının nedenleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Afganistan 1919 yılında İngiliz egemenliğinden kurtularak bağımsızlığını kazanmıştı. Bağımsızlık mücadelesi veren Türkiye ile yeni bağımsız olan Afganistan, tarihî ve kültürel nedenlerle yakınlaştılar. Bu yakınlaşma bir dostluk antlaşmasına dönüştü. Böylece TBMM’yi tanıyan ilk Müslüman devlet Afganistan olmuştur.

Afganistan 1919 yılında bağımsızlığını kazanmıştır. Bağımsızlık mücadelesi verirken Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesi içinde olması iki ülkeyi tarihi ve kültürel nedenlerden birbirine yakınlaştırmıştır. Afganistan TBMM’yi tanıyan ilk Müslüman devlettir.

1
0
1
0
0
0
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.