Ahirete iman etmek bizlere neler kazandırır

Ahirete iman etmek bizlere neler kazandırır
Ahirete iman etmek bizlere neler kazandırır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın yaptıklarından hesaba çekileceği inancı, bilinci her şeyden önce, insanda sorumluluk duygusunu güçlendirir. Bu dünyada yaptıklarından muhakkak hesaba çekileceklerini bilen insanlar Allah’ın hoşnutluğunu kazanacak güzel ameller yapmak, kötülükten de uzak durmak isterler. Kur’an-ı Kerim’de:

“İnsan kendisinin başıboş bırakılacağını mı sanır buyrularak, sorumluluk duygusuna dikkat çekilmektedir.

Ahirete inanan insanlar, Allah’ın adaletinin eninde sonunda gerçekleşeceğine inandıklarından bu dünyada hakkını alamayanların, ahirette hakkını alacaklarını bilirler. Bu da insanlara bir ümit ışığı olur ve onları karamsarlıktan uzaklaştırır, acılarını hafifletir, karşılaştıkları bela ve sıkıntılara dayanma gücü verir.

Ahiret inancı kişiye hak ve görev bilincini de verir. Yaptıklarından hesaba çekileceğini bilen kimse kazancını doğru işler yapar. Başkasının hakkını yemez, hileye, aldatmaya ve rüşvete yaklaşmaz, görevini hakkıyla yapar ve gönlü huzurlu olur.

Ahirete inanmak, psikolojik yönden, rahatlık ve huzur verdiği için inançlı kimse kendisiyle ve toplumla da barışıktır. Ahirete inanan kişi, ölümü hayatın bir başka şart ve yerde devamı, sonsuz hayatın başlangıcı olarak gördüğünden, ölümden korkmaz, ölümü Allah’a kavuşmak olarak görür. Bu da onu ümitvâr yapar. Daima ümit ve korku (havf ve reca) arasında yaşadığından iyiliklere meyletme, kötülüklerden uzaklaşma gayreti içinde olur.

19
85
56
3
2
2
12
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum