Ahirete iman etmek, insanların dünyadaki hayatını nasıl etkiler

Ahirete iman etmek, insanların dünyadaki hayatını nasıl etkiler
Ahirete iman etmek, insanların dünyadaki hayatını nasıl etkiler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahirete iman etmek, imanın bir şartıdır. Bu dünya sadece doğup, büyüyüp, yaşayıp ve sonra da ölmekten ibaret değildir. Ahirete iman etmek, insanların dünya hayatını doğrudan etkiler.

Ahiret hayatının olması, bu dünyanın ölümle bitmediğini gösterir. Bu da ahirete hazırlık yapmanın gereğini ortaya koyar. Bu da dünya hayatında iyilik ve güzellik peşinde olmayı gerektirir.

 

Ahiret hayatı, kıyametin kopmasından sonra, Allah’ın, gelmiş geçmiş bütün insanları ve diğer canlıları tekrar diriltmesi ile başlayacaktır. İnsanın ölüp kabre konması ile kıyametin kopup insanların tekrar diriltilmesi arasında geçen  zaman kabir hayatı, bu ara zamana da “berzah alemi” denmektedir.

Ahirete iman eden bir kişi, dünya üzerinde yapmış olduğu her türlü iyiliği ve kötülüğün karşılığını ahiret hayatında göreceğini bilir. Bu inanç dolayısı ile de dünya üzerinde sürekli iyi işler yapmaya gayret gösterir. İyi işler yapmaya çalışması da hem kendi dünyasını hem de üzerinde yaşamış olduğumuz dünyayı daha iyi bir yer haline getirecektir.

19
92
20
40
19
19
179
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.