Ahiretin varlığı niçin gereklidir

Ahiretin varlığı niçin gereklidir
Ahiretin varlığı niçin gereklidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ahiret inancına sahip biz Müslümanlar için ahiretin varlığı var olması tartışılmaz bir gerçektir. Ahiret inancına sahip biz Müslümanlar için ahiretin varlığı var olması tartışılmaz bir gerçektir. İnsanların hiçbir nimetten mahrum bırakmayan Cenabı Allah insanlara verdiği bunca nimetin karşılığı olarak hiçbir şey istememiştir. Ahiret aynı zamanda Dünyada Allah’ın huzurunda olduğumuzda yaptığımız işlerin ibadetlerin hesabını vermek anlamına gelir.

Yüce Allah’ın bizlerden istediği tek şey ona kulluk ederek iman etmek ve üzerime düşen ibadetleri yerine getirmemizdir. İmanın esaslarından şartlarından biridir Ahiret hayatına inanmak. Ahiret gününe inanmak o gün geldiğinde hesap görüleceği ceza hak edenlere ceza verileceği işlediği kötülüklerin yaptığı haksızlıkların cezasını Ahiret gününde çekeceğini her Müslüman bilir.

Kullarının cennete girmesi isteyen Allah doğru yoldan ayrılmayan dürüst insan olunmasını istemiştir. Müslümanlar olarak gelip geçici olan dünya hayatından sonra ahiretin varlığına inanmamız gerekir.

Ahiret Allah’ın huzurunda Dünya hayatında yapılan iyiliklerin karşılığını almaktır. Ayrıca yapılan kötülüklerin haksızlıkların cezasının verileceği yerdir. Bu Dünyada yaşadığımız sürece Allah’ın bize emrettiği ibadetleri hakkıyla yerine getirmemiz gerekir.

147
330
24
13
12
10
90
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum