Ahirette buluşmak, ahirette kavuşmak, işimiz ahirete kaldı gibi sözler niçin söylenir

Ahirette buluşmak, ahirette kavuşmak, işimiz ahirete kaldı gibi sözler niçin söylenir
“Ahirette buluşmak”, “Ahirette kavuşmak”, “İşimiz ahirete kaldı.” gibi sözler niçin söylenir, bu ifadelerin anlamı hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Âhiret, Dünya hayatından sonra başlayıp ebediyen devam edecek olan ikinci hayat.

Ahirette buluşmak, Ölüm, ayrılık değildir. Ahiret yurdu mümin için, başta Peygamberimiz (asm) olmak üzere, tüm peygamberlere, evliyalara ve müminlere, sevdiklerimize kavuşma yeridir. Gerek berzah âleminde gerekse cennette bütün sevdiklerimizle beraber olacağız.

Ahirette kavuşmak, Sevdiklerimize kavuşmanın şartı da iman ile kabre gitmektir. İmansız kabre giden insanlar orada azapla meşgul olacağı için, sevdikleriyle görüşemeyecektir.

Öyle ise, ahirette özlenen hayata ulaşmak için emir dairesinde hareket etmeliyiz. Günahlardan azami derecede uzaklaşmak ve amel-i sâlih ve doğrularda sebat etmek, hayatımızın gayesi olmalıdır.

İşimiz ahirete kaldı,

2133
653
2115
529
522
759
1985
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.