Âl-i İmrân suresi, 92. ayetten yararlanarak infak ve sadaka konusundaki düşünceleriniz

Âl-i İmrân suresi, 92. ayetten yararlanarak infak ve sadaka konusundaki düşünceleriniz
Âl-i İmrân suresi, 92. ayetten yararlanarak infak ve sadaka konusundaki düşünceleriniz nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

“Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıktan sonra iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne kadar harcarsanız Allah onu bilir.” (Âl-i İmrân suresi, 92. ayet.)

Âyet-i kerîme, sadaka veya Allah yolunda yapılan diğer harcamaların işe yarar, kıymetli şeylerden yapılmasının gereğine işaret etmekte, aksi takdirde yapılan harcamada hedeflenen gayeye ulaşılamayacağını bildirmektedir. Bu tür sosyal harcamalarda verilen şey, bireyin veya toplumun bir ihtiyacını karşılayacak ve onu sıkıntıdan kurtaracak mahiyette olmalıdır. Âyetten, insanın tiksinerek alabileceği şeyleri sadaka veya zekât olarak vermenin insanların hoşuna gitmediği gibi Allah’ın da hoşuna gitmeyeceği ve böyle bir harcamaya sevap verilmeyeceği anlaşılmaktadır.

0
1
2
0
0
0
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.