Allah’a (c.c.) inanıp güvenmek bize neler kazandırır ve hayatta başarılı olmamıza ne gibi katkılar sağlar

Allah’a (c.c.) inanıp güvenmek bize neler kazandırır ve hayatta başarılı olmamıza ne gibi katkılar sağlar
Allah’a (c.c.) inanıp güvenmek bize neler kazandırır ve hayatta başarılı olmamıza ne gibi katkılar sağlar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bize manevi bir dayanma gücü kazandırır. Zorluklar karşısında sabretmemizi sağlar. Allah'a inanan bir kimse müşküle düşmez yani her zaman kalbi rahat olur , herşeyin bu dünyada olamayacağını bilir ve dünyevi zevklerden arınır islamı tam anlamı ile yaşantısına yerleştirmiş olacaktır bu nedenle daha huzurlu bir hayat sürdüğü gibj Allahin yardimi ile başarılı olmasına katkı sağlayacaktır.

  • Allah'a olan güven ve inanç, insana süphesiz ki sayısız faydalıdır. Bu güven ve inanç, insanı hayatında mutlu, huzurlu yapar. Kişi, Allah'a olan güveni sayesinde daha güçlü ve cesur bir insan olur.
  • Allah'a güvenerek başladığı işleri bitirir. Yaşamında, işinde başarılı olur. Çünkü Allah, kişinin güvenini boşa çıkarmaz. Kişi Allah'a tevekkül eder ve kendi çabası ile birlikte ondan yardım ister. Örneğin sınava çalışan bir öğrenci Allah'a güvenerek başarılı olmak ister.
  • Allaha güvenmek kişiyi mutlaka olumlu sonuçlara götürür. Allah kişinin güvenini ve ona olan inancını boşa çıkarmaz. Allah bizlerin çabasını, çalışmasını boşa götürmez. Allah'a güvenmeli ve sırtımızı ona dayamalıyız.

822
222
1114
121
111
232
120
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.