Allah’ın (c.c.) bizi çok sevdiğine dair örnekler

Allah’ın (c.c.) bizi çok sevdiğine dair örnekler
Allah’ın (c.c.) bizi çok sevdiğine dair örnekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bizleri yaratan yüce Allah, insanoğlunu akıllı varlıklar olarak yaratmıştır. Diğer canlılardan ayıran özelliklerden biride akıldır. İradeye sahip olan insan evladı hata yaptığında Allah'u tealanın merhametine sığınır ve af diler. Rabbim tövbe edenin tövbesini anında kabul etmiyor mu, affetmiyor mu? İşte merhameti kullarına olan sevgisinden dolayıdır. Refah ve sağlıklı yaşamaları için nimetlerden yararlandırmıştır. Allah'ın sevgisi kullarının sevgisi gibi değildir. İnsanların sevgisiyle kıyaslanamaz. Kullarını sevmeseydi doğru yolu bulmaları için ilahi kitap gönderir miydi ? İşte kullarını düşünmesi onları sevdiği içindir.

  • Etrafımızda gördüğümüz her şeyi Allah'u teala kulları için yaratmıştır.
  • Dünyada bir amaçları olsun diye göndermiştir.
  • Onlara akıl verdiği gibi irade sahibidirler.
  • Kullarına duyguyu vermiştir bu yüzden insanlar karşılarındaki kişileri anlasın diye Rabbim kullarına sevgisi de duygu değil midir? 

Bu konu ile ilgili ayetler aşağıdadır 
Yüce Allah Kur'an-ı Kerim’de şöyle buyurur:
“(Ey Peygamber! ) De ki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah son derece bağışlayıcı ve esirgeyicidir”  (Al-i İmran 31)
"Biz gerçekten Âdemoğullarına çok ikram ettik, onlara çok değer verdik..." (17/İsrâ, 70) 
Peygamberimiz (s.a.s.) de: "Kim Allah için tevâzu ederse Allah onu yükseltir. Kim de kibirlenirse Allah onu alçaltır. Kim Allah'ı çok zikreder/anarsa, Allah onu sever."   (İbn Mâce, Zühd 16) 

Hadis : 
 "Kulum Bana, en çok, farz ibâdetlerle yaklaşır. Kulum, nâfile ibâdetlerle de Bana yaklaşmağa devam eder. O kadar yaklaşır ki onun işiten kulağı Ben olurum, Benimle işitir. Gören gözü Ben olurum, o Benimle görür. Tutan eli Ben olurum, o Benimle tutar. Yürüdüğü ayağı Ben olurum, o Benimle yürür."   (Buhârî, Rikak 38; Ahmed bin Hanbel, VI/256)

88
4
87
2
3
4
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.