Allah’ın (c.c.) yarattıklarını sevdiğini nasıl anlayabiliriz

Allah’ın (c.c.) yarattıklarını sevdiğini nasıl anlayabiliriz
Allah’ın (c.c.) yarattıklarını sevdiğini nasıl anlayabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’ın yarattıklarını sevdiğini ve onlara verdiği dertlerden anlarız. Dertler, bu dünyanın gelip geçici olduğunu ve ahiret hayatının sonsuz olduğunu, cennetin en büyük mükafat olduğunu ortaya koymaktadır. Allah’ın duaları kabul etmesi de bir imtihandır.

Allah tek yaratıcıdır. Allah’ın Halik sıfatı şahsına münhasırdır. Allah (c.c.), insanı muhatap kabul etmiştir. Vahiy ve peygamberler aracılığıyla insanlara din göndermiştir. Dünya hayatından sonraki hayatın ahiret olarak varlığını ortaya koyarak insanların mükafatlandırılacağını ve cezalandırılacağını haber vermiştir.

Allah’ın (c.c.) yarattıklarını sevdiğini onlara verdiği dertlerden anlarız. Dertler, bu dünyanın gelip geçici olduğunu ve ahiret hayatının ebedi olduğunu, cennetin en büyük mükafat olduğunu ortaya koymaktadır. Allah’ın duaları kabul etmesi de bir imtihandır. Dualar, müminlerin Allah’a en yakın olduğu anlardır. Allah kullarını sevdiğini onları imtihan ederek göstermektedir. Allah, kullarını seven ve bağışlayandır.

105
6
17
2
1
2
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.