Allah’ın görmesi ve işitmesinden ne anlıyoruz

Allah’ın görmesi ve işitmesinden ne anlıyoruz
Allah’ın görmesi ve işitmesinden ne anlıyoruz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah (c.c.) her şeyi gören, işiten ve bilendir. Allah’a (c.c.) hiçbir şey gizli kalmaz çünkü O yaratıcıdır ve yarattıklarından haberdardır. “…Şüphesiz Allah, göklerin ve yerin gizliliklerini bilir. Allah yaptıklarınızı görendir.” (Hucurat suresi, 12. ayet.) O kalplerden geçenleri dahi bilir. Bu husus Kur’an-ı Kerim’de şöyle geçer: “Sözünüzü ister gizleyin ister açığa vurun; bilin ki O, kalplerin içindekini bilmektedir.” (Mülk suresi, 13. ayet.)

Rabbimizin görmesi ve işitmesi, bizim bildiğimiz göz ve kulak gibi organlarla değildir. Yüce Allah (c.c.) bunlara ihtiyaç duymadan görür ve işitir. Biz insanlar örneğin rüya görürüz ama gördüğümüz bu rüya göz sayesinde değildir. Yani görme sadece gözle sınırlı değildir. Allah’ın (c.c.) görmesi ve işitmesi bizim görmemiz ve işitmemizden çok daha mükemmeldir çünkü Allah’a (c.c.) görmek, işitmek ve kalplerden geçeni dahi bilmek çok kolaydır. Bu konu hakkında Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur: “Bilmez misin ki kuşkusuz Allah gökte ve yerde ne varsa hepsini bilir. Kuşkusuz bunların hepsi bir kitaptadır. Şüphesiz bu Allah’a göre çok kolaydır.” (Hac suresi, 70. ayet.)

93
76
105
75
76
24
76
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.