Anadolu’daki Türk beylikleri Osman Bey’in hangi özelliğinden dolayı onun hizmetine girmiş olabilirler

Anadolu’daki Türk beylikleri Osman Bey’in hangi özelliğinden dolayı onun hizmetine girmiş olabilirler
Anadolu’daki Türk beylikleri Osman Bey’in hangi özelliğinden dolayı onun hizmetine girmiş olabilirler bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Kayı han tüm Oğuz boylarının hanıydı. Oğuzların yasasına göre hanlık Kayılara düşerdi. Ayrıca Selçuklular da Moğolların egemenliğine girmiş, ülkelerinin büyük bölümünü kaybetmişlerdi. Bu sebeplerle Türk beyleri Osman beyin hizmetine girmek istemektedirler.

  • Osman Bey’in cesaret, mert ve ahlakı, adalet ve hoşgörü özellikleri
  • Osman Bey’in Bizans’a karşı yaptığı gaza faaliyetleri
  • Osman Bey’in başarılarından dolayı Selçuklu Sultânı III. Alâ’addin Keykubad’ın saltanat alâmeti olan tabl, alem ve tuğu Osman Beye bir ferman ile göndermesi
  • Osman bey’in Konur Alp, Turgut Alp, Abdurrahman Gazi, Akça Koca, Gündüz Alp, Karamürsel, Saltuk Alp, Samsa Çavus gibi insanlara değer vermesi
  • Osman Bey’in Oğuzların iki kolundan biri olan Kayı boyundan olması Selçuklu Devleti yıkılınca devlet adamlarının Osman Bey’in yönetimindeki Osmanlı Devletine sığınması Anadoludaki diğer Türk Beyliklerinin Osman Bey’in hizmetine girmesine neden olmuş olabilir.

7
196
26
5
3
5
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.