Anadolu’nun kapıları hangi savaşla Türklere açılmıştır

Anadolu’nun kapıları hangi savaşla Türklere açılmıştır
Anadolu’nun kapıları hangi savaşla Türklere açılmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türklerin ana yurdu Orta Asya olarak bilinmektedir. Türkler Anadolu’ya Orta Asya coğrafyasından gelmiştir. Anadolu üzerine doğru gelen Türkler, Moğolların istilasından uzaklaşmak için batıya doğru hareket etmiştir. Türkler Anadolu’ya girmek için İran üzerinden hareket etmişlerdir.

Anadolu’nun Türklere için anahtarının ele geçirilmesi Dandanakan Savaşı ile olmuştur. 1040 yılında gerçekleşen bu savaşla birlikte Anadolu’nun kapılarının anahtarı elde edilmiştir. 1071 yılında da Malazgirt Savaşı ile Anadolu’nun kapıları Türklere açılmıştır. Malazgirt Savaşı Türk Savaş Tarihi’nde bir dönüm noktası olmuştur. Malazgirt Savaşı, Türkler adına zaferle neticelenmiştir. Devamında 1176 yılında Miryokefalon Savaşı ile Anadolu tamamen Türklerin yurdu olmuştur. Malazgirt Savaşı’nı Sultan Alparslan yönetmiştir.

Anadolunun kapıları türklere açan ve yurt açan savaş diye adlandırılan savaşın adı "Malazgirt Savaşıdır." Malazgirt savaşı; Malazgirt meydan muharebesi olarak da adlandırılır. 26 Ağustos;1071 yılında savaş gerçekleşmiştir. Selçuklu-Bizans arasında gerçekleşen Malazgirt savaşını Selçuklu kazanmıştır.

52
4
34
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.