Anne ve baba hakkıyla ilgili ayetler

Anne ve baba hakkıyla ilgili ayetler
Anne ve baba hakkıyla ilgili ayetlerden örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

"Ana-babaya itaat, Allah'a itaattir, onlara asi olmak, Allah'a asi olmaktır.", "Ana-babanın yüzüne sevgi ile bakmak ibadettir." ve "Babanın çocuğuna duası, peygamberin ümmetine duası gibidir" gibi hadisler ve Kur'an-ı Kerim'de geçen bir çok ayet İslam'ın anne baba hakkında ne kadar hassas olduğunu gösterir. 

Anne ve Baba hakkıyla ilgili ayetler

“Biz, insana, ana ve babasına iyi davranmasını tavsiye etmişizdir… (Ankebut Suresi 8. ayet)

“İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi, onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: “Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır.” (Lokman Suresi 14 ayet) 

Biz o insana anne babasına güzel davranmayı tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle karnında taşıdı ve zahmetle doğurdu. Onun taşınması ile sütten kesilmesi otuz aydır. Nihayet olgunluk çağına ulaşıp kırk yaşına girdiği zaman: «Ey Rabbim, beni öyle yönlendir ki, bana ve anama babama verdiğin nimetine şükredeyim ve hoşnut olacağın iyi bir iş yapayım. Soyumdan gelenleri de benim için iyi kimseler eyle. Çünkü ben, gerçekten tevbe ile Sana yüz tuttum ve ben gerçek Müslümanlardanım der. ( Ahkaf Suresi 15. ayet)

İnsana da, anne babasına iyi davranmasını emrettik. Annesi onu her gün biraz daha güçsüz düşerek karnında taşımıştır. Onun sütten kesilmesi de iki yıl içinde olur. (İşte onun için) insana şöyle emrettik: "Bana ve anne babana şükret. Dönüş banadır." (Lokmân Suresi), 14. Ayet

"Rabbim! Beni, ana babamı, iman etmiş olarak evime girenleri, iman eden erkekleri ve iman eden kadınları bağışla. Zalimlerin de ancak helâkini arttır." (Nûh Suresi), 28. Ayet

Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna hiçbir yarar sağlayamayacağı, hiçbir çocuğun da babasına hiçbir yarar sağlayamayacağı günden korkun! Şüphesiz Allah'ın va'di gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O aldatıcı şeytan da Allah hakkında sizi aldatmasın.  (Lokmân Suresi), 33. Ayet

6
9
6
5
4
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.