Arslan yattığı yerden belli olur

Arslan yattığı yerden belli olur
Arslan yattığı yerden belli olur atasözünün anlamı üzerinde düşününüz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz

İnsanların yaşadıkları yer ve davranışları onların nasıl bir insan olduğunu ifade eder. Kirli ve pasaklı insanlar gerçek hayatında da bu şekilde kirli ve pasaklıdırlar, temiz ve titiz insanlarda gerçek yaşamlarında bu şekilde temiz ve titizdirler. Kötü niyetli ve iyi niyetli insanlarda bu şekilde sınıflandırılırlar.

Çoğu insan aslan yattığı yerden belli olur atasözünü mutlaka duymuştur. Bu atasözü genel itibari ile kişilerin yaşadıkları yerin davranışları ile ilgili bilgi vereceği anlamına gelmektedir.

Türk Dil Kurumuna göre Aslan yattığı yerden belli olur atasözünün anlamı, kişilerin davranışları yanında yaşadıkları yerlerin de onların kişiliği hakkında bilgi vereceği yönündedir. İnsanların yaşadıkları alan, sosyal yaşamları, bir olay karşısındaki tutumu, birine karşı davranışları onlar hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlar.

TDK’ya göre ele alındığında aslan yattığı yerden belli olur atasözünün anlamı ‘İnsanların davranışları ile beraber yaşadıkları yerin onu en iyi şekilde anlatabileceği’ tabiri çıkmaktadır. Bu durum yatağı ya da evi ve sosyal yaşamdaki davranışları üzerinden ile alınabilmektedir.

148
0
1
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.