Ashab-ı Bedir’in fazileti hakkında bilgi veriniz

Ashab-ı Bedir’in fazileti hakkında bilgi veriniz
Ashab-ı Bedir’in fazileti hakkında bilgi veriniz, Ashab-ı Bedir'in (Bedir savaşına katılan sahabelerin) isim listesi ve bunu okumanın fazileti hakkında bilgi verir misiniz

Onlar Müslümanların ilk tabakasını oluşturmaktadırlar. Bedir savaşına katılmalarının nedeni İslam dininin hakim olmasını istedikleri içindir. Bu savaşta baba evladına karşı evlatta babasına karşı savaşmıştır. Bundan dolayı bu savaşa katılanların tarihte önemli yerleri vardır.

Bedir savaşına katılan sahabe Kur’an-ı Kerim’de övülmektedir. Çünkü onlar Müslümanların ilk tabakasını oluşturmaktadırlar. Bedir gününde baba evladına karşı, evlat babasına karşı savaşmıştır. Sadece Allah’ın dini hakim olsun diye bu düşünce ile bunu yapmışlardır. Bu yüzden Bedi savaşına katılanların İslam tarihinde önemli bir yeri vardır.

Bedir Savaşı'na katılanların cennetlik olduklarını bizzat Resulü Ekrem Efendimiz müjdelemişlerdir.

Hz. Ali'den rivayet olunduğuna göre, Hz. Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Hz. Ömer'e şöyle buyurmuştur:

Bu hadiste, Bedir ashabının Allah ve resulü yanında özel bir öneme sahip olduklarını göstermektedir.

32
35
34
32
32
1
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.