Ashab-ı kiramın, İslam’a ve Peygamber Efendimize (s.a.v.) sadakati

Ashab-ı kiramın, İslam’a ve Peygamber Efendimize (s.a.v.) sadakati
Ashab-ı kiramın, İslam’a ve Peygamber Efendimize (s.a.v.) sadakatini örneklerle açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sahabe, İslam tarihi boyunca Peygambere sadık kalmıştır. Onlar Peygamberin aktarmış olduklarını tereddütsüz kabul etmiş ve bu uğurda İslam bayrağı her yerde dalgalansın diye mücadele etmişlerdir. Bu mücadele Peygamberimizin vefatından sonra da devam etmiştir.

Sahabe-i Güzin Efendilerimiz, Resûl-i Ekrem (s.a.v.)’e gösterdiği bağlılık ve teslimiyet, verdiği destek; hem hayatında hem de vefatından sonra İslâm’ın yayılması ve doğru anlaşılması için yaptıkları çalışmalar sebebiyle, dinde önemli bir yere sahiptirler. Ashab-ı Kiram, Hz. Peygamber (s.a.v.)’in eğitimi sayesinde yepyeni bir hayata kavuşmuş, bizzat Resûlullah (s.a.v.)’tan öğrendikleri İslâm’ı en güzel bir şekilde yaşamış ve kendilerinden sonra gelen ümmete birer üsve-i hasene olmuşlardır. Bundan dolayıdır ki, Resûl-i Ekrem (s.a.v.) ümmetin, Sahabe-i Güzin Efendilerimizi örnek almasını tavsiye etmiş ve sahabe çizgisini, getirdiği dinin ve inşa ettiği İslam nizamının devamı olarak göstermiştir.

8
105
9
8
9
7
8
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.