Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ifadesiyle ne anlatmak istemiştir

Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ifadesiyle ne anlatmak istemiştir
Atatürk çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak ifadesiyle ne anlatmak istemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, cumhuriyetin kurucusudur. Cumhuriyet döneminde sosyal, kültürel, siyasal, ekonomik olarak birçok devrim yapılmıştır. Bu bakımdan yeni kurulan modern ve çağdaş bir ülkenin kalkınması ve gelişmesi için birçok da yol denenmiştir.

Atatürk, “çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak” derken, ülkemizin modern ve çağdaş bir ülke olması için sosyal ve kültürel devrimlerin yapılmasıyla ekonomik gücü sağlamak adına da sanayi alanında kalkınma sağlanmasını söylemek istemiştir. Bunun için de hemen her alanda devrimler yapılmıştır. Mustafa Kemal bu bakımdan öncü bir lider olarak teşvikler yapmış ve devrimleri bizzat yerinde inceleyerek sosyal hayata yansımasını sağlamıştır.

  • Bilim ve teknolojinin, sanat ve kültürün geliştiği,
  • İnsan hayatının yaşama koşullarının üst seviye olduğu,
  • Aklın ve bilimin önderliğinde insana gereken değeri veren,
  • Geçmişin yanlış düşüncelerinden uzak,
  • Ekonomik olarak gelişmiş ve bağımsız olan,
  • Dünyada söz sahibi, insan haklarına saygılı ve savunan,
  • Geçmişi ile bağlarını koparmamış, kendi özü ile uyumlu ayrı bir ülke konumunda bulunmayı anlatmak istemiştir.

41
41
52
37
37
45
35
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.