Atatürk, cumhuriyetin Türk milletinin karakter ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olduğu düşüncesindedir

Atatürk, cumhuriyetin Türk milletinin karakter ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olduğu düşüncesindedir
Atatürk, cumhuriyetin Türk milletinin karakter ve geleneklerine en uygun yönetim biçimi olduğu düşüncesindedir, bu düşüncesinin dayanakları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Türkler, tarih boyunca her dönemde tarih sahnesinde bulunmuş bir topluluktur. Bu kapsamda çağlar boyunca tarihte rol almış Türk toplumları özgürlüğe, bağımsızlığa ve dinlerine olan bağlılıkları ile bilinmektedirler.

Tarih boyunca Türk toplumlarında halk, neredeyse her dönemde yönetimin içerisinde ana veya kısmen olarak rol almıştır. Bu kapsamda Mustafa Kemal de Türk toplumunun ancak halkın yönetimde olduğu bir yönetim anlayışı ile idare edilebileceğini saptamıştır. Böylece 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Bu kapsamda yasama, yürütme ve yargı birbirinden ayrılmış, halkın seçtiği temsilciler mecliste yer almıştır.

226
183
142
75
36
54
155
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.