Atatürk, milleti nasıl tanımlamaktadır

Atatürk, milleti nasıl tanımlamaktadır
Atatürk, milleti nasıl tanımlamaktadır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Atatürk, cumhuriyet ilan edilmesine giden süreçte milleti arkasına alarak hareket etmiştir. Türk milletini düşman tasallutundan yine Türk milleti kurtaracaktır diyerek milletin azim ve kararlılığına önemli ölçüde vurgu yapmıştır. Millet değerlerinin yeniden yaşatılarak ve milli birlik ve beraberlik oluşturularak düşman tasallutunun üstesinden gelinmiştir.

Atatürk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’ne kuran halka Türk Milleti denir diyerek tanımlamıştır. Aynı azim ve kararlılığı, ortak gayeyi ve ortak geçmişi paylaşan belli bir toprak parçası üzerinde aynı kaderi paylaşan kişilerin birlik ve beraberlik içinde olması millet olmayı gerektirmektedir. Millet olmak, siyasi bir güç olarak devleti ortaya çıkarır. Cumhuriyetin ilan edilmesinde de bu böyle olmuştur.

2
2
6
2
1
1
125
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.