Atatürk, sanayileşmeyi niçin millî bir dava olarak görmektedir

Atatürk, sanayileşmeyi niçin millî bir dava olarak görmektedir
Atatürk, sanayileşmeyi niçin millî bir dava olarak görmektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü bir ülkenin gelişmesinde, kalkınmasında, dünyada söz sahibi olmasında ve etkin bir güç haline gelmesinde sanayileşmenin önemli bir rolü vardır Atatürk de bunu çok iyi biliyordur. Bu yüzden de sanayileşmeyi bir milli dava olarak görmüştür.

Sanayisi gelişen ülkelerin ekonomileri de gelişir. Halk sanayileşmeyle beraber daha rahat ve refah içinde hayatlarını sürdürürler. Devletler sanayileşmeyi yapmak ve devam ettirebilmek için ise ham maddeye ihtiyaç duyarlar. Bu duydukları ham madde ihtiyacını karşılamak için ise güçlü devletler güçsüz devletleri sömürmeye başlar. Devletlerin sömürülmemesi için yani güçlü devlet olabilmeleri için ekonomilerinin güçlü olması gerekir.

0
3
0
0
0
0
15
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.