Atatürk, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için neler yapmıştır

Atatürk, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için neler yapmıştır
Atatürk, Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için neler yapmıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, Milli Mücadele ile başlayan süreçte milleti ve vatanı için önemli kararlar almıştır. Düşmana karşı yek vücut olunmasında liderlik rolünü kullanmıştır. Kongrelerin düzenlenmesi ve genelgelerin yayınlanmasıyla mücadelede örgütlenme safhasında önemli bir yer edinmiştir. Cumhuriyetin ilan edilmesi ve sonrasındaki devrimlerle çağdaş uygarlık seviyesini hedeflediğini göstermiştir.

Medeni Kanunun kabulü, Kılık Kıyafet Kanununun kabulü, Tevhidi Tedrisat Kanunun hayata geçirilmesi, kadınlara sosyal hakların ve özgürlüklerin tanınması, Kılık Kıyafet Kanununun çıkarılması, Harf İnkılabının yapılması gibi yenilikler muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmak için yapılan yeniliklerdir. Sosyal ve siyasi hayatta çağdaş ve modern bir yapıya ulaşmak amaçlanmıştır.

3
3
2
2
4
22
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.