Atatürk’e göre Türk dış politikası hangi temeller üzerine kurulmuştur

Atatürk’e göre Türk dış politikası hangi temeller üzerine kurulmuştur
Atatürk’e göre Türk dış politikası hangi temeller üzerine kurulmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduktan sonra Türk dış politikasını oluşturmuştur. Her zamanki gibi Mustafa Kemal Atatürk kendi milliyetçilik duygularını ve halkına olan inancını gözler önüne sererek dış politikada da bunun izlerini bize göstermiştir. Dış politikanın temellerini halkının çıkarları ve mutluluğu üzerine kurmuştur.

Bununla beraber güvenirliği de ön planda tutmuştur. Halkının çıkarlarını gözetirken aynı zamanda bu çıkarların güvenir bir şekilde yerine getirilmesi noktasında çok özenli davranmıştır. Halkın hoşnut olmayacağı ve halkını tehlikeye atacak herhangi bir girişimden kaçınmıştır ve bu şekilde dış politikadaki yerini almıştır.

622
243
152
144
149
155
139
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.