Atatürk’ün fikir ve eserlerinin evrensel olduğuna dair kanıtlar nelerdir

Atatürk’ün fikir ve eserlerinin evrensel olduğuna dair kanıtlar nelerdir
Atatürk’ün fikir ve eserlerinin evrensel olduğuna dair kanıtlar nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Mustafa Kemal, cumhuriyetin kurucusu olarak gerçekleştirdiği ve gerçekleştirmek istediği inkılaplar doğrultusunda fikir ve eserler ortaya koymuştur. Bu fikir ve eserler Osmanlı’dan geriye kalan Anadolu halkının dünya görüşünü etkilediği gibi tüm dünyada da siyasi düzenlerin ele aldığı fikir ve eserler olmuştur.

Bu bakımdan Atatürk’ün fikir ve eserlerinin evrensel olduğuna dair kanıtlar vardır. Atatürk’ün kadın haklarına dair dünya devletlerinden önce kadına seçme ve seçilme hakkı vermesi fikir ve eser bakımından ortaya konan ufuk ve gerçekleştirilen inkılap bir kanıt oluşturmaktadır. Milli egemenlik, hukukun üstünlüğü gibi değerler de Atatürk’ün evrensel düşündüğünü göstermektedir.

28
3
37
3
4
8
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.