Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nda Türk milletine gösterdiği başlıca hedefler nelerdir

Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nda Türk milletine gösterdiği başlıca hedefler nelerdir
Atatürk’ün Onuncu Yıl Nutku’nda Türk milletine gösterdiği başlıca hedefler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.” diyerek, Türkiye’ye ve Türk milletine iki seviye veya hedef göstermiştir.

Atatürk, Onuncu Yıl Nutku’nda “Türk milleti, millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir” sözüyle birlik beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulamıştır. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.” Sözüyle Türk Milleti için ileriyi hedef göstermiştir. Milletimizin en geniş kaynaklara refaha ulaşma, ulusal kültürümüzü çağdaş medeniyetler düzeyinin üzerine çıkarma hedefi vermiştir.

2
1
2
0
0
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.