Balkan Savaşları yıllarındaki Türklerin sorunlarıyla günümüzde Balkanlarda yaşayan Türklerin sorunlarını karşılaştırın

Balkan Savaşları yıllarındaki Türklerin sorunlarıyla günümüzde Balkanlarda yaşayan Türklerin sorunlarını karşılaştırın
Balkan Savaşları yıllarındaki Türklerin sorunlarıyla günümüzdeBalkanlarda yaşayan Türklerin sorunlarını karşılaştıran biraraştırma yapınız. Araştırmanın sonuçlarını birkaç cümleyledefterinize yazınız.

Günümüzdeki balkan ülkeleri Arnavutluk, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Yunanistan, Makedonya, Sırbistan ve Karadağ’dır. Türkiye Trakya bölgesiyle Balkanlarda toprak parçasına sahiptir. Türkler Balkanlara Birinci Murat döneminde iskan hareketleri yaparak göçebe Türkleri buraya yerleştirmeye başlamışlardır. Balkan savaşlarına kadar Osmanlı bölgenin hakimi olmuş, Türkler ve diğer balkan halkları barış içerisinde yaşamışlardır.

Balkan savaşlarından sonra Balkanlarda yaşayan Türkler etnik yapıdan dolayı diğer yeni kurulan. Balkan devletlerinin baskılarından kaçarak Osmanlıya sığınmak zorunda kalmışlardır. Bölgeden ayrılmayan Türkler ise özellikle Bulgaristan ve Yunanistan gibi bölgelerde azınlık olarak kalmışlar, bu azınlıklar birinci dünya savaşı sonunda din, dil inanış gibi sorunlar ortaya çıkmıştır.

Günümüzde özellikle 1980'li yıllarda Yunanistan ve Bulgaristan’daki Türklere karşı baskılar artmış, Türk isimleri değiştirilmeye çalışılmış, camiiler kapatılmış veya yakılmıştır. Bosna Hersek iç savaşından sonra Sırpların özellikle Müslüman Bosnalılara yaptıkları katliamlar bir dünya ayıbı olarak bilinmektedir. 2000'li yıllardan sonra Türkiye’nin güçlenmesiyle Balkanlar’da eskisi gibi sorunlar kalmamıştır.

1555
1581
522
531
404
404
1659
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.