Bereketli hilal, meşruiyet, pankuş, satraplık, kolonizasyon, artı ürün, feodalizm, kast sistemi ve karum ne anlama gelir

Bereketli hilal, meşruiyet, pankuş, satraplık, kolonizasyon, artı ürün, feodalizm, kast sistemi ve karum ne anlama gelir
Bereketli hilal, meşruiyet, pankuş, satraplık, kolonizasyon, artı ürün, feodalizm, kast sistemi ve karum ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bereketli hilal: İlk Çağ’da Anadolu’nun güney doğusunda ve Mezopotamya’da Fırat ve Dicle gibi bereketli topraklarda ortaya çıkmış olan yerleşim alanlarına denir.

Meşruiyet: Meşrutî monarşi veya Parlamenter Monarşi hükümdarın yetkilerinin anayasa ve halk oyuyla seçilen meclis tarafından kısıtlandığı yönetim biçimine denir. Oligarşi: Bir grubun veya zümrenin yönetimde söz sahibi olduğu yönetim biçimine denir

Pankuş: Hitilerde soyluların söz hakkına sahip olduğu meclise denir.

Satraplık: Perslerin geniş topraklarını yönetmek için kurdukları eyaletlere denir

Kolonizasyon: İlk Çağ’da toprakları tarıma elverişli olmayan ve ticarette zenginleşen devletlerin toprakları dışında ele geçirdikleri verimli topraklara denir.

Artı ürün: Yağışın yeterli olmadığı ve doğal besin kaynaklarının az olduğu bölgelerde sulamanın genişlemesiyle üretilen fazla ürüne denir.

Feodalizm: Batı ve Orta Avrupa ülkelerinde toprak sahibi olan senyörün; siyasi, ekonomik, hukuki ve askerî haklara sahip olduğu ve temeli toprak köleliğine dayanan toplum düzenine “feodalizm” denmektedir.

Kast sistemi: Hin medeniyetlerde meslekleri babadan oğula geçen katı sosyal sınıflaşmaya denir.

Karum: şehrin hemen dışında ticari işlerin görüldüğü, kendine özgü siyasi ve yönetim statüsünün bulunduğu yerleşimlerdir.

2
2
2
2
2
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.