Bir devlet, iç ve dış politikalarını belirlerken öncelikle nelere dikkat etmelidir

Bir devlet, iç ve dış politikalarını belirlerken öncelikle nelere dikkat etmelidir
Bir devlet, iç ve dış politikalarını belirlerken öncelikle nelere dikkat etmelidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bizce Atatürk’ün belirlediği politikaya sadık kalmalıdır. Yani ilk hedef ulusumuzun kendini savunmak için sarsılmaz bir azim sahibi olarak saygı duyulmaya değer bir güçte olması diğeri ise ulusumuzun dostluklarına ve antlaşmalarına, durum ne olursa olsun değişmez bir bağlılıkla uyacağına inanılması ilkesine bağlı kalmaktır.

Bir devlet iç ve dış politikalarını belirlerken birçok unsura dikkat etmelidir. İç politikada halkın çıkarlarını ve toplumsal durumu muhakkak incelemesi gerekmektedir. Ayrıca ekonomik durum da bu noktada fazlasıyla önemlidir. Devlet iç politikada herhangi bir karışıklık çıkmaması için halkın refahını sağlamak durumundadır. Bu nedenle öncelik halkın refahını sağlayacak politikalar izlemektir.

162
164
191
169
163
163
163
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.