Bir toplumda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edemediğinde ne gibi sorunlar yaşanır

Bir toplumda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edemediğinde ne gibi sorunlar yaşanır
Bir toplumda insanlar düşüncelerini özgürce ifade edemediğinde ne gibi sorunlar yaşanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Bir toplumda insanlar düşüncelerini ifade edemediğinde birçok sorun yaşanırdı. Toplumda kargaşalar, kavgalar, tartışmalar yaşanırdı. İnsanlar kendilerini tutsak zannederdi. İnsanlar kendilerini toplumun bir ferdi saymaz, içe kapanık bir yaşam sürmek zorunda kalırlardı. Bu durumda birlik ve beraberliğin, kardeşliğin oluşmasına engel olurdu.

Toplumda temel hak ve özgürlükler her şeyden önemlidir. İnsan haklarının korunmasında da temel hak ve özgürlüklerin bağımsız ve tarafsız mahkemeler tarafından sağlanması gerekir. Hukukun üstünlüğünün olduğu bir toplumda insanların düşünce özgürlüklerine de değer verilmektedir.

İfade özgürlüğü, insanların istedikleri fikirleri beyan etmelerini anlamına gelmektedir. Bunun ahlaki ve hukuki sınırları bulunmaktadır. İnsanların düşündüklerini dile getirmesi engellenemez fakat başkalarının da özgürlüğüne müdahale edilmemesi gerekir. Özgürlükler bireyler içindir. İnsanların bireysel özgürlükleri kendilerini ilgilendirmektedir. Hukukun üstünlüğü sayesinde bağlayıcı olarak hukuki kurallar etkili olmaktadır. Özgürlüklerin sorumlulukları bulunmaktadır. İfade özgürlüğünde özel hayatın gizliliği ve din ve vicdan özgürlüğü de etkilidir.

2
122
3
122
122
122
122
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.