Bir ülkede iç ve dış politika birbirinden bağımsız olarak yürütülebilir mi

Bir ülkede iç ve dış politika birbirinden bağımsız olarak yürütülebilir mi
Bir ülkede iç ve dış politika birbirinden bağımsız olarak yürütülebilir mi, bu konudaki görüşlerinizi ifade eden bir yazı örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Hayır yürütülemez. Önemli olan şey milli menfaat olduğu için bazı milletin menfaati için dış siyaset iç siyaseti bazen de iç siyaset dış siyaseti etkileyecektir. Yani ikisi de birbiriyle bağlantılıdır.

İç ve dış politika birbiriyle paralel bir şekilde ilerlemesi gereken iki noktadır. Çünkü dış ve iç politikalar belirli noktalarda birbirine bağlıdır ya da birbirini etkiler. Toplumların menfaatleri iç politikayı ve daha sonrasında dış politikayı etkilemektedir ve bu noktada aslında iç ve dış politikaların birbiri içerisindeki ilişkisini görmekteyiz.

109
5
30
0
24
3
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.