Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin rolü nedir

Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin rolü nedir
Bir ülkenin kalkınmasında eğitimin rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların aldıkları eğitim oranında topluma katkıda bulundukları aşikardır. Eğitim, Ekonomik kalkınmanın temelini oluşturur. Eğitimin amacı, hem ülkenin, hem de insanlarımızın her çeşit istek ve ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Üretim tekniklerinin hızlı değişmesi, eğitime daha fazla önem verilmesi sonucunu doğurmuştur. Sonuç olarak bilgiye ve gelişmeye daha fazla yatırım yapma ihtiyacını ortaya çıkartmıştır.

Eğitim, bireylerin rahat yaşam standartlarını artırmak amacıyla siyasal iktidarın belirli ekonomik politikaları izleyerek toplumun yapısını değiştirmeye adım atmasıdır. Bu sebeple kalkınma hem ekonomik hem de toplumsal bir süreçtir. İyi verilen bir eğitim de daha bilinçli bireyler yetiştirilmesini sağlayarak, ülke kalkınmasına katkı sağlayacaktır. Bu sebeple eğitim ve ülke kalkınması arasında doğru bir ilişki vardır. Refaha kavuşmak isteyen ülkelerde bu noktada, eğitimdeki bütün yenilikleri takip etmekte ve sürekli yenilenme çalışmaları yapmaktadır.

3
3
3
3
3
3
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.