Birinci Akabe Biatı nedir

Birinci Akabe Biatı nedir
Birinci Akabe Biatı nedir, Birinci Akabe Biatına katılan sahabeler kimlerdir, Birinci Akabe Biatı ne zaman olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Akabe’de Peygamberimizle (s.a.v.) buluşan kişiler; Allah’a (c.c.) ortak koşmayacaklarına, hırsızlık ve zina etmeyeceklerine, çocuklarını öldürmeyeceklerine, iftira etmeyeceklerine ve onun emirlerine uyacaklarına dair Peygamberimize (s.a.v.) söz verdiler. Her şart altında sözlerini tutacaklarına dair de bağlılık yemini ettiler. İşte bu bağlılık yemini, Birinci Akabe Biatı olarak adlandırılır. Birinci Akabe Biatı 621, ikincisi ise 622 yılında gerçekleşmiştir.

Es'âd b. Zürâre ile birlikte ilk Müslüman olanlar:

  • Râfi b. Mâlik b. Aclân,
  • Avf b. Hâris b. Rıfâ'a,
  • Kutbe b. Âmir b. Hadide,
  • Ukbe b. Âmir b. Nâbi,
  • Câbir b. Abdullâh b. Ri'âb.

Bunlar İslâm'ın Medineliler için öneminin de bilincindeydiler. Bunu Hz. Peygâmber (asm)'e, "Biz kavmimizi hem birbirlerine karşı hem de kavmimizden olmayan bir kavme (Yahudilere) karşı, aralarında düşmanlık ve kötülük olduğu hâlde geride bırakmış bulunuyoruz. Umulur ki Allah onları da senin sayende bir araya toplar." diyerek belirttiler.

Hz. Peygamber (asm) ile bir yıl sonra yeniden buluşmak ve bu süre içinde İslâm'ı Medine'de yaymaya çalışma sözü vererek ayrıldılar.

2
0
2
1
3
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.