Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yapılan ilk savaş hangisidir

Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yapılan ilk savaş hangisidir
Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yapılan ilk savaş hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Büyük Selçuklu Devleti, Asya topraklarında kurulan en önemli Türk-İslam devletlerinden biri olarak hüküm sürmüştür. 11. yüzyılda Anadolu üzerine bir takım seferleri olmuştur. Büyük Selçuklu Devleti, Anadolu ve İran coğrafyasında bazı parçalara ayrılmıştır. Büyük Selçuklu Devleti güçlü bir devlet olarak birçok savaş yapmıştır.

Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans arasında gerçekleşen en önemli savaşlardan ilki 1048 yılında yaşanmıştır. Pasinler Savaşı olarak tarihe geçen olay, Büyük Selçuklu Devleti ile Bizans’ın ilk karşılaşması olmuştur. Savaş Erzurum yakınlarında gerçekleşen büyük çaplı bir savaş olarak tarihe geçmiştir. Pasinler Savaşı tarihin dönüm noktalarından biri olmuştur. Dandanakan Savaşı’nın ardından en önemli savaşlardan biridir.

İlk büyük meydan muharebesi olarak tarihte Pasinler Savaşı yerini almıştır. Pasinler Savaşı 18 Eylül 1048 tarihinde Büyük Selçuklular ile Bizans İmparatorluğu arasında yapılmıştır. Bu savaş Türkler ile Bizanslılar arasında yapılmış olan ilk muharebe olma özelliği taşımaktadır. Tarihte yapılmış en önemli savaşlardan biri olma özelliğine sahiptir.

115
14
310
7
4
5
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.